Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Borsa İstanbul 100 (BIST 100 ) endeksi, günü dünkü kapanışa göre 1.232,17 puan düşüşle 84.915,15 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul'da pay piyasaları ortalama yüzde 1,43 değer kaybetti, toplam işlem hacmi 4,86 milyar lira oldu. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 4, holding endeksi yüzde 1,48 azaldı.

Güne sınırlı değer kazancıyla başlayan BIST 100 endeksi, gün içinde en yüksek 86.347,08 puanı gördükten sonra bu seviyeden gelen satışların etkisiyle analistlerin önemli destek noktası olarak belirttikleri 85 bin puanın altına geriledi.

Analistler, yaklaşık iki aydır yükseliş trendi içerisinde olan endeksin 87 bin puan seviyesinde güçlü direnci olduğunu ve bu seviyeden bankacılık hisseleri öncülüğünde kar satışları ile karşılaştığını ifade ederek, önemli bir veri açıklamasının bulunmadığı günde teknik dinamiklerin etkili olduğunu dile getiriyor.

Endekste 85 bin puanın üzerinde kapanışların devam etmesi durumunda yükseliş eğiliminin süreceğini vurgulayan analistler, bu seviyenin altına sarkılması durumunda sırasıyla 83.000 - 81.000 seviyelerinin önemli destek noktaları olduğunu kaydediyor.

Analistler, yarın yurt dışında Avrupa ve ABD hizmet sektörü PMI, ABD'de kasım ayı ADP özel sektör istihdam ve 3. çeyrek tarım dışı verimlilik verilerinin, yurt içinde kasım ayı enflasyon rakamının endeksin yönü üzerinde belirleyici olacağına dikkati çekiyor.

AA