Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Japonya’da Topix endeksinin zayıflayan yen ile birlikte ralli yapması, yatırımcıların petrol fiyatlarındaki düşüşün küresel ekonomik görünüm üzerindeki etkilerini değerlendirmeleriyle ve ABD hisselerinin artış göstermesini takiben yükselişi 2. güne taşıyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.2 artış kaydederek Tokyo saati ile 09:01’de 140.25 puana geldi. Endekste gerileyen her hisse senedi için iki hisse senedi geriledi. Topix, yenin dünkü yüzde 0.7’lik kaybı koruması ile birlikte yüzde 0.4 yükseldi. ABD hisseleri, inşaat harcamalarının Ekim ayında beklentilerin üzerinde artış göstermesi ve doların yükseliş göstermesi ile ralli yaptı.

AMP Capital Investors Ltd. yatırım stratejisleri müdürü Shane Oliver, “ABD, Avrupa ve Japonay gibi gelişmiş ekonomilerin çoğu, düşük petrol fiyatlarında fayda sağlıyor. Tüketici ve sanayi şirketleri, maliyetlerin düşüş göstermesinden destek buluyor. ABD’de büyümenin devam etmesinden dolayı güven artış gösterdi” diye konuştu.

Güney Kore’de Kospi endeksi yatay seyretti. Avustralya’da S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 0.7 yükseldi. Yeni Zelanda’da NXZ 50 Endeksi yüzde 0.3 artış gösterdi.