Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:55'te güncellendi)

Brent petrolü, ABD'de stokların geçen hafta azaldığını gösteren veri sonrasında geriliyor.

Petrol vadelileri Londra'da yüzde 1.1 geriledi. American Petroleum Institute'un verisine göre 28 Kasım'da sona eren haftada arz 6.5 milyon varil geriledi. Bloomberg anketine katılan 8 analistin tahmin medyanı, Energy Information Administration'ın bugün yayımlayacağı raporda stokların 1.75 milyon arttığını gösterecek.

Petrol, ABD’nin 30 yıldan uzun bir sürenin en hızlı petrol üretimini gerçekleştirmesi ve küresel talebin yavaşlaması ile birlikte ayı piyasasına düştü. OPEC, Venezuela ve İran gibi üye ülkelerin günlük 30 milyon varil olan üretim kotasının düşürülmesi çağrılarına direnerek 27 Kasım’da Viyana’da gerçekleştirilen toplantıda üretimi sabit tutma kararı aldı.

Sydney’deki Ayers Alliance Securities baş yatırımcısı Jonathan Barratt, “İnsanların riskleri değerlendirmesi ile satış satışları olduğunu görüyoruz. İşlemler volatil olmaya devam edecek” dedi.

Ocak vadeli Brent petrolü kontratı, Londra merkezli ICE Futures Europe Borsasında 64 sent kadar gerileyerek, New York saati ile 14:39'da varil başına 69.90 dolar oldu. Kontrat, dün 2 dolar düşüş ile 70.54 dolara geriledi. 

Ocak vadeli WTI petrol kontratı, Nymex elektronik işlemlerde 42 sent kadar artış ile varil başına 67.30 dolardan alıcı buldu. Vadeliler 1 Aralık'ta 63.72 dolar ile Temmuz 2009'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

(21:55'te güncellendi)