Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pacific Investment Management'ın (Pimco) en büyük yatırım fonundan, eski yönetici Bill Gross'un ayrılmasından sonra geçen ikinci tam ay olan Kasım'da 9.5 milyar dolarlık çıkış gerçekleşti.

Pimco'dan yapılan açıklamada, Total Return Fund'dan gerçekleşen çıkışların, Eylül ve Ekim'deki toplam 51 milyar doların ardından 9.5 milyar dolara gerilediği belirtildi. Mayıs 2013'te başlayan çıkışlar, geçen yıl Nisan'daki rekor seviye olan 293 milyar doların ardından, dünyanın en büyük fonundaki sermayeyi 162.8 milyar dolara çekti.

Gross'un ayrılmasından sonra göreve gelen 3 müdürden biri olan Scott Mather "Yeniden yatırımlardan bahsetmeye başladık. Yatırım stratejilerinden ve gelecekte çıkabilecek imkanlardan. Neredeyse her görüşmede bu konulardan bahsediyoruz" diye konuştu.

Chicago merkezli araştırma firması Morningstar'a göre, Gross'un 26 Ekim'de ayrılmasının ardından başlayan çıkışlarla başa çıkmaya çalışan Pimco, bu durumu 350 milyar dolarlık kurumsal ve perakende müşteriler sayesinde performansı etkilemeden dengeleyebilir.