Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, kamu borcunun bu yıl beklentiyi aşacağını belirterek, 2018-2019'a kadar bütçe açığını kapatma hedefine ulaşılamayacağını doğruladı.

Bugün Parlamento'da yıl sonu değerlendirmesini açıklayan Osborne, Bütçe Ofisi'nin (OBR) verilerine atıf yaparak, Britanya'nın bu mali yılda 91.3 milyar sterlin (143 milyar dolar) borçlanacağını ifade etti. OBR'nin Mart ayında yaptığı tahmin 86.4 milyar sterlin olmuştu.

Osborne "Britanya ekonomisi ile ilgili çözüm bekleyen sorunlardan kaçmıyoruz. Bütçe açığı geriliyor olsa da, halen çok yüksek. Britanya'nın bir seçim yapması gerekiyor. Elde ettiğimiz ekonomik güvenliği geri vererek, bizi bu karışık duruma sokan harcama ve borçlanma kararlarına mı döneceğiz? Yoksa başladığımı işi bitirmek için, herkese fayda sağlayacak sağlam bir ekonomi mi kuracağız?" dedi.

Genel seçimlere 5 ay kala, Osborne 'Sonbahar Açıklaması'nı' mensubu olduğu Muhafazakar Parti'nin ekonomik toparlanmayı sağlamak adına İşçi Partisi'nden daha iyi bir durumda olduğu konusunda seçmeni ikna etmeye çalışıyor. Osborne küresel ekonomideki büyüme sorununun da Britanya'yı etkileyebileceği konusunda uyarılarda bulundu.