Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, yatırımcıların büyük ölçekli şirket hisselerine yönelmeleri ve aracılık şirketlerinin ticaretteki sıçrayışın karları destekleyeceği beklentileri ile artış kaydetmesinin ardından 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

PetroChina Co., China Shenhua Energy Co., Jiangxi Copper Co. ve SAIC Motor Corp. yüzde 2’den fazla prim yaptı. Citic Securities Co. yüzde 10 yükseliş ile geçtiğimiz ayda gerçekleştirdiği ralliyi yüzde 60’a genişletti. China Merchants Bank Co., Anbang Insurance Group Co.’nun bankadaki hissesini artırmasının ardından yüzde 8.6 değerlendi.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 2.1 artış göstererek yerel saati ile 13:06’da 2,838.99 puan ile Mayıs 2011’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Hisse senetlerindeki ralli, Çin’deki yatırımcıların 3 yılın en hızlı seviyesinde hesap açmalarını sağlarken, işlem değerlemelerini rekor seviyeler yükseltiyor. Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.9 yükseldi. CSI 300 Endeksi yüzde 1.6 ralli yaptı. Hang Seng Endeksi yüzde 0.7 artış gösterdi.

Şanghay’da bulunan West China Securities Co. analistlerinden Wei Wei, “Piyasa iyimserlik bir modda ilerliyor. Güven güçlü ve piyasanın daha da yükselmesi beklenebilir” dedi.