Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Banksı (AMB) Aralık ayı toplantısında para politikasında ve teşviklerde değişiklik yapmadı. AMB politika, mevduat ve marjinal fonlama faizlerini değiştirmedi.

Frankfurt'ta toplanan 24 üyeli Yönetim Konseyi, politika faizini rekor düşük seviye olan yüzde 0.05'te, mevduat faizini eksi yüzde 0.2'de ve marjinal fonlama faizini ise yüzde 0.3'te tuttu. Açıklanan karar Bloomberg anketine katılan 54 ekonomistin tamamının tahmini ile aynı doğrultuda gerçekleşti. 

AMB Başkanı Mario Draghi yerel saat ile 14:30'da (TSİ 15:30)  bir basın toplantısı düzenleyecek. Draghi geçtğimiz ay enflasyonu mümkün olduğunca hızlı artırmak için politika yapıcıların ne gerekiyorsa yapılacağını söylerken, birçok politika yapıcısı euro üzerindeki etkileri görmek için "bekle gör" yaklaşımını benimsiyor. 

Bugün toplanan İngiltere merkez bankası Bank of Englanda da politika faizinde değişikliğe gitmeyerek rekor düşük seviye olan yüzde 0.50'de sabit bıraktı. BOE ayrıca tahvil alım planını da değiştirmeyerek 375 milyar sterlinde tuttu.