Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gerileyen petrol fiyatları, petrol üreticilerinin 39 yıllık ABD ihracat yasağını sonlandırmaya yönelik yeni bir tartışmaya yönlendirdi.

ABD’nin 31 yılın en yüksek seviyesindeki petrol üretimi ve ithalatın 1995 yılından bu yana en düşük seviyede olması ile birlikte, petrol için mümkün olan en iyi fiyatı arayan üreticiler şu an için ABD’de satış gerçekleştiriyorlar. İhracat yasağının kalkması, kaya petrolü için pazarın genişlemesi ile birlikte ABD ve yabancı petrol fiyatları arasındaki dengesizliği giderebilir.

Alaskalı bir Cumhuriyetçi olan Senatör Lisa Murkowski, “Petrolde Haziran ayından bu yana yüzde 38’lik bir düşüş olması tartışmada değerlendirilecek ve ihracat yasağının kaldırılması yönündeki argümana destek sağlayacak” dedi. Murkowski, gelecek yıl Enerji ve Doğal Kaynaklar Komitesi’nin başına geçmeye hazırlanıyor.

Washington’daki kanun yapıcılar gelecek hafta yasağın kaldırılması ile görüşecek. Murkowski, dün yaptığı açıklamalarda ihracata izin verilmesi ile ilgili bir tasarı sunmaya henüz karar vermediğini belirtti.