Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de ticaret açığı, ekonominin toparlanması ile ithalatın rekor düzeye çıkması ve ihracatın da artması üzerine, Ekim'de fazla değişmedi.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı veriler, açığın yüzde 0.4 daralarak 43.4 milyar dolar olduğunu gösterdi. Eylül ayındaki açık ise 43.6 milyar dolara revize edildi. Bloomberg anketine katılan 71 ekonomistin tahmin medyanı ticaret açığının 41.2 milyar dolara gerileyeceği yönündeydi. Bilgisayar gibi yurt dışında üretilen ürünlerin alımı tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarak, yatırımların arttığını gösterdi.

Küresel büyümedeki yavaşlama, ABD'deki ürün ve hizmetlerin talebini sınırlıyor. Böylece dünyanın en büyük ekonomisinin ticaretten elde edeceği getiri geriliyor. Aynı zamanda, ABD'den gelen petrol siparişinin zayıflaması, ithalatı sınırlayarak, ticaret açığının artmasına neden oluyor.

Florida'da bulunan Raymond James & Associates baş ekonomisti Scott Brown "Güçlenen dolar ve dünyanın geri kalanındaki zayıf büyüme nedeniyle, açığın önümüzdeki çeyreklerde genişleyeceğini göreceğiz. ABD şu anda çok iyi durumda gözüküyor. Özellikle diğer ülkelere kıyasla" dedi.