Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, gerileyen emtia fiyatlarının madencileri olumsuz etkilemesi ve teknoloji şirketlerinin gerilemesi ile 8 ayın en düşük seviyesine yöneldi.

Lotte Chemical Corp., Yuanta Securities Korea’nın şirket karının beklentilerin altında kalabileceğini belirtmesinin ardından 3 yılın en büyük düşüşünü kaydetti. PetroChina Co., petrolün yeniden düşüşe geçmesi ile kayıpları üçüncü güne taşıyor. Tencent Holdings Ltd., şirket başkanının hisse satışı yapmasının ardından 7 haftanın en düşük kapanışını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 1.9 artış gösterdi. Güney Kore vonu, Temmuz 2013’ten bu yana en büyük iki günlük ralliyi yaptı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.2 gerileyerek Hong Kong saati ile 13:55’te 963.28 puana geldi. Endeks, Fed’in tahvil alım programını sonlandırması ve ABD’de faiz oranlarının gelecek yıl yükseleceği spekülasyonlarının artmasıyla Eylül ayında ulaştığı bu yılın zirve seviyesinden yüzde 13 geriledi. S&P GSCI emtia endeksi bugün yüzde 0.5 düşüş ile bu yılki kaybı yüzde 26’ya genişletti.

Gelişen piyasalar endeksinde bulunan 10 sanayi grubunun 8’i düşüş gösterdi. Teknoloji ve emtia üreticileri yüzde 0.3’ten fazla geriledi.

Güney Kore vonu dolar karşısında yüzde 0.5 güçlenirken, yuan iki günlük düşüşün ardından yüzde 0.2 yükseldi.