Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Fed’in para politika kararını açıklaması öncesinde petroldeki düşüşün küresel piyasalardaki çalkantıyı tetiklemesi ile düşüş kaydetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Tokyo saati ile yüzde 0.4 geriledi ve 20 Ekim’den bu yana en düşüş seviyelere geldi.

Topix endeksi geriledi

Japonya’da Topix endeksi, dalgalanma göstermesinin ardından işlemlerin son dakikasında geriledi. Yatırımcılar Fed’in para politikası kararını beklerken, Japan Tobacco Inc. değer kaybetti.

Japan Tobacco yüzde 7.4 gerileyerek Nikkei 225 Stock Average’deki en büyük düşüşü kaydetti. Tekstil üreticisi Unitika Ltd. yüzde 5 düşüş gösterdi. Inpex Corp. yüzde 2.8 prim yaparak petrol üreticilerindeki yükselişlere öncülük etti.

Topix yüzde 0.1 düşüş ile 1,352.01 puandan günü tamamladı. Endeks yüzde 0.6’lik bir yükselişi tersine çevirdi. Nikkei 225 yüzde 0.4 artarak 16,819.73 puana geldi. Yen dolar karşısında, dün yüzde 1.2 yükselmesinin ardından yüzde 0.4 zayıflayarak 116.89 yenden işlem gördü.

Çin hisseleri “talep endişesi” değer kaybediyor

Çin hisselerinin çoğu, ekonomik büyümenin yavaşlaması ile birlikte emtiaya olan talebin zayıflayacağı endişesi ile değer kaybediyor. Gösterge endeksteki fiyat dalgalanmaları, 4 yılın en yüksek seviyelerine ulaştı.

Jiangxi Copper Co. yüzde 2.8 gerileyerek materyal üreticilerindeki düşüşlere öncülük etti. Yanzhou Coal Mining Co., yüzde 4.6 değer kaybetti. Industrial & Commercial Bank of China Ltd. ve China Construction Bank Corp., yüzde 3’ten fazla artış ile finans hisselerindeki yükselişleri hızlandırdı. Citic Securities Co. yüzde 4.1 prim yaptı.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 1.8 kadar artış göstermesinin ardından yüzde 0.2 düşerek yerel saat ile 14:19’da 3,014.28 puan oldu. CSI 300 Endeksi yüzde 0.3 arttı. Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.8 yükselirken, Hang Seg Endeksi yüzde 0.3 geriledi.