Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, bankalar ve sağlık hizmeti şirketlerindeki düşüşlerle gerilerken, Stoxx Europe 600 Endeksi dün altı günlük düşüşü sonlandırmasının ardından bugün tekrar düşüşe geçti. 

Stoxx 600 yüzde 0.7 gerileyerek Londra saati ile 08:10'da 326.74 puan oldu. Bankacılık ve sağlık hizmeti hisselerinin göstergeleri en dik düşüşleri yaşayan sektör grupları oldu. Endeks dün Çin'in üretim verisi ve enerji şirketlerindeki toparlanma ile kazanç ve kayıp arasında dalgalanmasının ardından, 5 Aralık'tan bu yana en büyük sıçramayı kaydetmişti. 

Stoxx 600 bu ay, emtia fiyatlarının ayı piyasasına girmesi ile enerji ve madencilik şirketlerinin değer kaybetmesi ve Yunanistan'daki politik karmaşanın yatırımcılarda endişe yaratması üzerine bu ay toplam yüzde 5.9 kayıp yaşadı. 

Fed bugün iki gün süren toplantısını sonlandıracak. Ekonomistler Rusya'daki ruble krizi ve petrol fiyatlarındaki sert düşüşlerin Fed'in faiz oranlarını "kayda değer bir süre" düşük tutacağı yönündeki sözlü yönlendirmesini kaldırma kararını engellemeyeceği görüşünde. Standard & Poor's 500 endeks vadelileri bugün yüzde 0.4 yukarıda seyrediyor.