Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere merkez bankası Bank of England (BOE) tutanaklarına göre, 3-4 Aralık tarihlerinde yapılan toplantıda faiz oranını artırmama kararı yine yediye iki çoğunluk oyuyla alındı. 

BOE faiz oranını rekor düşük seviyede tutarken, üyelerin çoğu maaş artışlarındaki toparlanmanın orta vadeli enflasyon endişelerini dindirmeye yetecek kadar güçlü olmadığı görüşünde birleşti. Tutanaklara göre Mark Carney başkanlığındaki Para Politikası Komitesi (MPC), maaş artışlarındaki gelişimin yüzde 2'lik enflasyon hedefi ile tutarlı olması gerektiğini belirtti. 

Kasım ayı tutanakları ile oldukça yakın olan Aralık ayı tutanaklarında, ayın önemli gelişmelerinin açık ara farkla petrol fiyatlarındaki düşüş ve piyasa faiz oranlarındaki düşüş olduğu ifade edildi. 

Tutanaklarda İngiltere ve ABD'de kısa vadeli faaliyetlerin eskiye oranla daha güçlü göründüğü, Euro Bölgesi'nde ise görünümün durgun olduğu ifade edildi.

Çoğunluk yüzde 0.5 ile rekor düşük seviyede olan politika faizini sabit tutma yönünde oy kullanırken, Martin Weale ve Ian McCafferty, üst üste beşinci toplantıda  faiz artırımından yana oy kullandı.