Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Yellen netleştirdi: Fed’in sabrının sınırı var

Yellen netleştirdi: Fed'in sabrının sınırı var

  • Yellen, yetkililerin yayımladığı açıklamanın kafa karıştırıcı bulunmasının ardından Fed'in faiz oranlarını artırmaya yaklaştığını belirterek merkez bankası para politikasına açıklık getirdi

Giriş: 18 Aralık 2014, Perşembe 08:03
Güncelleme: 19 Aralık 2014, Cuma 07:55

Başkan Janet Yellen, yetkililerin yayımladığı açıklamanın kafa karıştırıcı bulunmasının ardından Fed’in hemen olmasa da faiz oranlarını artırmaya yaklaştığını belirterek merkez bankası para politikasına açıklık getirdi.

Yellen Fed’in iki günlük toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamalarda, Fed’in en az ilk çeyrek dönemde faizleri sıfıra yakın seviyede tutma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Yellen ayrıca ekonomik parametrelerin faiz artırımı için uygun olması gerektiğini ve bundan sonra faizlerin kademeli olarak artırılabileceği belirtti. Yellen 2017’ye kadar faizlerin daha normal seviyelere dönemeyeceğini de sözlerine ekledi.

New York'taki TD Securities USA yöneticilerinden Eric Green, “Açıklama pek net değildi ancak Yellen oldukça net olduğunu düşünüyorum. Yılın ikinci yarısı faizler artacak ve piyasa bunu fiyatlamak zorunda” dedi.