Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, petroldeki yükselişin enerji şirketlerini desteklemesi ve Çin finans hisselerinin değerlenmesi ile 15 ayın en büyük 4 günlük yükselişini kaydetmeye hazırlanıyor.

Cnooc Ltd. ve PetroChina Co., Hong Kong’da en az yüzde 4.7 prim yaptı. Industrial & Commercial Bank of China Ltd., Hong Kong’da işlem gören Çin hisselerinde yüzde 3.5’lik bir artışa öncülük etti. Huaneng Power International Inc., ülkenin güç reformu planı açıklayacağı haberleri ile rekor seviyeye yükseldi. Güney Kore vonu dolar karşısında yüzde 0.6 güçlenirken, Endonezya rupisi Ocak ayından bu yana en uzun süreli yükseliş dönemini kaydetmeye ilerliyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.8 yükselerek Hong Kong saati ile 13:04’te 952.25 puan oldu. Endeks böylece geçtiğimiz 4 gündeki artışı yüzde 4.7’ye çıkardı. Küresel hisse senetleri, Fed’in faiz artırımları ile ilgili sabırlı olunacağı açıklamasının ardından geçtiğimiz hafta yükseliş gösterdi. Petrol, Suudi Arabistan’ın fiyatların toparlanacağına güveninin tam olduğunu belirtmesinin ardından yükselişi ikinci güne taşıyarak Ekim 2012’den bu yana en büyük ralliyi genişletti.

PT MNC Asset Management fon yöneticilerinden Akbar Syarief, “Küresel petrol fiyatlarındaki toparlanma yatırımcılar için güveninin pozitif yönde desteklenmesi sağlıyor” ifadesini kullandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 5 gerilerken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.1 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 3.4 artış gösterirken, 15.6 kat değerleme kaydedildi.