Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:55'te güncellendi)

ABD hisseleri gösterge endekslerin rekor kırması sonrasında yatay seyrederken, petrol değer kaybediyor ve dolar beş yıldan uzun bir sürenin zirvesinden geriliyor. Avrupa hisseleri de altı günlük rallinin ardından düşüş yaşadı. 

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saati ile 09:30'da yüzde 0.1 yukarıda seyrediyordu. Stoxx Europe 600 Endeksi ise yarım gün işlem yapılan bugün yüzde 0.1 geriledi. Batı Teksas türü ham petrol (WTI) yüzde 2.3 gerileyerek dünkü yüzde 3'lük kazancı kısarken, Bloomberg Spot Dolar Endeksi son altı günde ilk defa gerileyerek yüzde 0.2 kaybetti. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilinin faizi 3 baz puan artarak yüzde 2.29 oldu. Ruble üç günlük yükselişin ardından geriledi. Bakır ise yüzde 0.3 değer kaybetti. 

ABD hisseleri ekonominin üçüncü çeyrekte yüzde 5 büyüdüğünü gösteren veri sonrasında dün yükselişi beşinci güne taşırken, Dow Jones endeksi 18,000 puanı aştı. ABD'de hisseler Fed'in geçtiğimiz haftaki toplantı sonrasında faiz artırımı için sabırlı olunacağını söylemesi ile yükselişi hızlandırdı. Bugün açıklanan veriye göre ise ABD'de işsizlik başvuruları geçtiğimiz hafta beklentiden az gerçekleşerek iş gücü piyasasında gelişimin devam ettiği sinyalini verdi. 

ABD'de hisse piyasaları bugün Noel öncesi yarım gün işlem görülmesinin ardından yerel saat ile 13:00'te kapanacak. Aynı zamanda yarın da Noel tatili olması nedeniyle ABD, Avrupa ile Asya'nın büyük çoğunluğunda piyasalar kapalı olacak. Japonya ve Çin'de piyasalar açık. 

(16:55'te güncellendi)