Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fransa’da işsizlik maaşı başvuruları, Cumhurbaşkanı Francois Hollande’nin görev süresinin ilk yarısında ülkenin ekonomisini canlandırmada başarısız olmasının ardından rekor seviyeye ulaştı.

Çalışma Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, Franda’da aktif olarak iş arayan kişilerin sayısı 27,400 veya yüzde 0.8 yükselerek Kasım ayında 3.49 milyona ulaştı.

İşsizlik maaşı başvuruları, Hollande’nin görevde bulunduğu ilk iki buçuk yıl süresince 3 ay hariç artış gösterdi. Ekonomisi çok az bir büyüme gösterirken, hükümet harcamaları düşürdü. Hollande geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, 2017’ye kadar işsizliği kontrol altına alamaması halinde yeniden seçilme arayışına girmeyeceğini belirtmişti.

Hollande 6 Kasım’da yaptığı konuşmada, “Hedefim işsizliği düşürmek ve bunu görev süremin sonuna kadar gerçekleştiremezsem kendimi Fransa halkının önüne koyacağımı düşünüyorsunuz? Acımazsız olacaklardır” dedi.

Hollande’nin dün yaptığı konuşmada ise daha iyimser olduğu görüldü, Hollande, “Mücadele etmemiz gerekiyor ve ediyoruz. Tutarlı reformlar gerçekleştiriliyor. Kamuoyunun çoğunluğu bunu görmeye başlıyor” ifadelerini kullandı.