Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, inşaat şirketlerinin ve bankaların yükseliş göstermesi ile 18 ayın en sert günlük düşüşünden toparlanıyor. Söz konusu yükselişte hükümetin kredileri artırmak ve şirketlere finansal destek sağlamak amacıyla adım attığı spekülasyonları etkili oldu.

Sany Heavy Industry Co. ve Zoomlion Heavy Industry Science & Technology Co., yüzde 10 ralli yaptı. China Construction Bank Corp. yüzde 6.1’lik bir artış ile bankalardaki yükselişlere öncülük etti. Çin’in iş dünyası medyasında yer alan haberlere göre Çin Merkez Bankası (PBOC) bankaların, banka olmayan finansal kurumlardan gelen mevduatlar için rezerv ayırmalarını zorunlu tutmayacak. Datang International Power Generation Co., bu ay yüzde 50’den fazla yükseliş kaydetmesinin ardından yüzde 4.6 geriledi.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 2.4 yükselerek yerel saat ile 11:30’da 3,043.50 puan oldu ve 10 Aralık’tan bu yana en büyük artışı göstermeye hazırlanıyor Endeks, hükümetin hızlı yükselen hisse senedi fiyatlarını yatıştırmak için girişimde bulunacağı spekülasyonu ile geçtiğimiz iki günde yüzde 5 geriledi. CSI 300 Endeksi, yüzde 2.6 yükseldi.