KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya merkez bankası Bank of Japan (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, Japan Inc.'i parasını dağıtmaya ve çalışanlar ile tesislere daha fazla yatırım yapmaya çağırırken, "Ülke ekonomisinin deflosyandan kurtulması ile iş dünyasının kural kitabı yeniden yazılacak" dedi. 

Japonya'nın en büyük iş dünyası lobisi Keidanren'de konuşan Kuroda, "Bu büyük bir fırsat. Duruma hızlıca ayak uyduran ve genişlemeci dengedeki ekonomiye adapte olan şirketler kazanacak ve yeni dönemde refahın tadını çıkaracak" dedi. 

Açıklamalarda ayrıca Kuroda'nın şirketlerin merkez bankası ve Abe yönetimi tarafından Japonya'yı 20 yıllık duraklamadan çıkarmak için uygulanan destekler ile hisse alması yönündeki teklifinin de altı çizildi. Karlar zayıflayan yen ile yükselirken, şirketler rekor seviyede nakit birikimi yapıyor, sermaye masraflarını kısıyor ve artan enflasyonu yakalamaya yetecek oranda maaş artışı sağlama konusunda başarısız oluyor. 

Eski BOJ yetkililerinden olan, Daiwa Securities CO. ekonomistlerinden Maiko Noguchi, "Kuroda şirketleri ekonomiye destek sağlamaları konusunda ikna etmek için yoğun çaba harcıyor. Başkan ekonomi için iyimser bir görünüm çizdi ve bu aslında bir görünümden öte onun kararlılığıydı" dedi. 

Advertisement