Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en zenginleri 2014 yılında daha da zenginleşti. En zengin 400 kişi, düşen enerji fiyatları ve Rusya Başkanı Vladimir Putin’in körüklediği jeopolitik çalkantılar karşısında bu yıl kolektif servetlerine 92 milyar dolar daha ekledi.

Dünyanın en varlıklılarına yönelik günlük olarak derecelendirme yapan Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre en zengin 400 kişinin net serveti 29 Aralık’ta 4.1 trilyon dolar seviyesinde idi.

Çin’in en büyük e-ticaret şirketi Alibaba Group Holding Ltd.’nin kurucu ortağı Jack Ma söz konusu listede en büyük kazancı sağladı. Eski bir İngilizce öğretmeni olan Ma, Hangzhou merkezli şirketi 1999 yılında dairesinde kurdu. Ma, servetine 25.1 milyar dolar eklerken, şirket hisseleri ilk halka arzın gerçekleştirildiği Eylül ayından bu yana yüzde 56’lık bir yükseliş gösterdi. 50 yaşında Ma, Asya’nın en zengin kişisi olan Li Ka-shing’ı kısa bir süre için geçti.

Li sözcüsü aracılığıyla Hong Kong’da yaptığı açıklamada, “Çin’den genç insanlar başarılı olduklarında mutlu oluyorum” ifadesini kullandı.