Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Moskova’da bir mahkeme muhalefet lideri Alexey Navalny’yi dolandırıcılık ve kara para aklamadan suçlu buldu ve cezasının tecil edilmesi kararı verdi. Navalny, kararın ardından destekcilerine protesto çağrısında bulundu.

Moskova’nın Zamoskvoretsky Bölge Makhemesi, 38 yaşındaki avukat Navalny’ye 3 buçuk yıllık tecil edilmiş ceza verdi. Navalny’nin kardeşi Oleg ise aynı süreyi hapishanede geçirecek. Ayrıca her birine 500,000 ruble (8,800 dolar) tutarında ceza kesildi. Navalny kardeşler, Fransız kozmetik şirketi Yves Rocher’in Rusya şubesinde sahtekarlık yaptıkları yönündeki suçlamaları reddettiler.

Başkan Vladimir Putin, 2009’dan bu yana en kötü ekonomik krizle mücadele etmesi ile birlikte yurtiçindeki anlaşmazlıkların üstesinden gelmeye çalışıyor. Düşen petrol fiyatları, ABD ve Avrupa’nın Ukrayna krizi ile ilgili uyguladığı yaptırımlar Rusya’yı resesyona girmenin eşiğine getiriyor.

Navalny mahkeme kararının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Navalny, “Bu kez, politik olarak rakipleri niteliğindeki kişilerin akrabalarını amaçlı olarak yıpratıyor, işkence ediyor ve acı çektiriyorlar. Masum insanları zorla alıkoyan ve işkence eden otoriteler görevden alınana kadar insanları sokaklara çıkmaya çağırıyorum” dedi.