Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'da ay sonunda yapılacak seçimlerin favorisi muhalif lider Alexis Tsipras kemer sıkma politikalarından vazgeçmesi halinde Almanya'nın desteğini almayacak. Ancak Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in koalisyon ortaklarından iki partinin milletvekilleri, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkışının Almanya için pahalıya mal olabileceğini belirtiyor.

Sosyal Demokrat Parti'nin finans sözcüsü Joachim Poss "Avrupa Yunanistan'ın ayrılmasını kaldıramaz" dedi. Poss ayrıca, euronun bu durumla başa çıkabileceğini söyleyen Merkel müttefiklerinin de Euro Bölgesi'nin istikrarı için kritik bir dönemde ateşle oynadıklarını belirtti.

Merkel'in koalisyon ortaklarından önemli bir ismin uyarısı, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'ndeki geleceği ile ilgili tartışmalara bir yenisini ekledi. Syriza Partisi'nin anketlerde önde göründüğü seçimlere 3 haftadan az bir süre var. Başbakan Antonis Samaras ise Syriza'nın galibiyetinin ülkeyi iflasa sürükleyeceğini ve Euro Bölgesi'nden çıkılması ile sonuçlanacağını belirtti.

Der Spiegel dergisinin aktardığına göre Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan'ın çıkışı konusunda rahat ve olası etkilerin yönetilebilir olacağını düşünüyor.