Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 2014 yılında 5,3 milyar lira değerinde 10 bin 32 adet bağımsız bölümün satışının (ön satışlar dahil) gerçekleştirildiğini bildirdi.

Emlak Konut GYO'nun, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, "Şirketimiz tarafından geliştirilen projelerde, 1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri itibarıyla toplamda 5 milyar 343 milyon 777 bin 269,03 TL (KDV Hariç) değerinde, 10 bin 32 adet bağımsız bölümün satışı (ön satışlar dahil) gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Aralık ayı içerisinde satışı (ön satışlar dahil) gerçekleşen bağımsız bölüm sayısının bin 450 adet, bu bağımsız bölümlerin KDV hariç peşin satış değerinin ise toplam 843 milyon 854 bin 897,96 lira olduğu bilgisi de paylaşılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yıllık ve aylık satış dağılım tablolarında belirtilen satış rakamlarının belirlenme süreci, alıcının noter huzurunda sözleşmelerini imzalaması, peşinat tutarının yatırılması ve sözleşmelerin Şirketimiz tarafından onaylanması ile tamamlanmaktadır. Bu işlemlerin tamamlanması zaman alabilmektedir.

Bu nedenle bir önceki ay veya aylarda açıklanan satış rakamlarının artması söz konusu olabilmektedir. Satışlara ilaveler olabileceği gibi alıcıların cayma haklarını kullanmaları ve iptallerden kaynaklanan azalmalar da söz konusu olabilir. Paylaşımlarda yüklenicilere kalan bağımsız bölümler de satış rakamlarına yansıtılmıştır. Opsiyonlar satış adetlerinde dikkate alınmamaktadır."