Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Paris'te, mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen saldırıya ilişkin, "Biz, Türkiye Cumhuriyeti olarak gerekçesi ne olursa olsun her türlü teröre ve şiddete karşı en açık ve net tavrı almış bir ülkeyiz. Bu saldırıyı da bu terörü de en güçlü şekilde kınıyoruz ve bu zor günde Fransız halkının yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum" dedi.

Davutoğlu, Savunma Sanayii Müsteşarlığındaki Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nın ardından gazetecilerin saldırıya ilişkin sorusu üzerine, bu haberden derin üzüntü duyduklarını ve etkilendiklerini belirtti. Davutoğlu, şunları söyledi:

"Biz, Türkiye Cumhuriyeti olarak gerekçesi ne olursa olsun her türlü teröre ve şiddete karşı en açık ve net tavrı almış bir ülkeyiz. Bu saldırıyı da bu terörü de en güçlü şekilde kınıyoruz ve bu zor günde Fransız halkının yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Hiçbir gerekçe bu tarz bir terör faaliyetini mazur gösteremez. Bu faaliyetlerin zaten tırmanmakta olan kültürel gerilim alanlarına, çatışma alanlarına dönüşmesine engel olunması lazım. Bu da hepimizin, ortak şekilde, terör faaliyetleri karşısında tutum almamıza bağlıdır. Şiddet ve terör dilinin dünyada egemen olmaması yönünde bütün ülkelerin ortak tavır alması önemlidir. Aynı şekilde herhangi bir şekilde yabancı düşmanlığı, ırkçılık vs. akımları konusunda hepimizin aynı hassasiyeti göstermesi... Kültürel barışın yaşandığı, kültürel barışın ve karşılıklı saygının egemen olduğu, terörün olmadığı bir döneme geçilmesi konusunda küresel bir işbirliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırının daha başka gerilim alanlarının oluşmasına sebep olmaması için elimizden geleni yapmak gerektiğine inandığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Saldırının İslam ile İslam diniyle herhangi bir şekilde irtibatı kurulamaz. İslam dininin yüce değerleri bu tür saldırıları kesinlikle tecviz etmez, bunlara cevaz vermez. İslam ile bu faaliyetler arasında kurulacak her türlü irtibat yanlış olacaktır."