Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, bakır fiyatlarındaki düşüşlerin ardından Jiangxi Copper Co.’nun ham madde üreticilerinde düşüşlere öncülük etmesi ile değer kaybediyor.Filipin hisseleri rekor seviyeye yükseldi.

Çin’in en büyük endüstriyel emtia üreticisi Jiangxi Copper, Hong Kong’da 2 yıldan uzun bir sürenin en sert düşüşünü kaydetti. Hyundai Glovis Co. tarihindeki en büyük iki günlük kaybı gösterdi. Net petrol ithalatçısı olan Filipinler’de hisse senetleri, petrolün kayıpları genişletmesi ile yüzde 1.8 yükselerek tüm zamanların zirve seviyesine ulaştı.  

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.4 düşerek Hong Kong saati ile14:47’de 956.40 puana geldi. Dünya Bankası 2015 için küresel büyüme tahminini düşürmesi emtianın görünümünü azalttı. Bakır, 2009’dan bu yana en sert düşüşü kaydetti. Bugün açıklanacak verinin ABD petrol stoklarının yükseldiğini göstermesi bekleniyor.

Hong Kong’daki Samsung Asset Management Ltd. yatırım yöneticilerinden Alan Richardson, “Bakır tarihsel olarak küresel ekonomi sağlığının göstergelerinden biri oldu. Tahvil piyasalarında ve petrolde gözlemlediğimiz trend ile birlikte düşüş sürebilir” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.2 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi’nde  15.4 kat değerleme kaydedildi.