Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Rusya Merkez Bankası, alınan acil durum önlemlerinin rubledeki düşüşü frenlemede başarısız olmasının ardından para politikasında sorumlu üst düzey yöneticisinde değişikliğe gitti. Önlemlerin rubledeki düşüşü kontrol altına alamaması Başkan Vladimir Putin’in eleştirilerini çekmişti.

Bankanın yaptığı açıklamaya göre eski bir merkez bankası yetkilisi olan, aynı zamanda Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Deloitte LLP’de çalışmış olan Dmitry Tulin, Ksenia Yudaeva’nın para politikasında sorumlu birinci guvernör yardımcısı olarak yerine geçecek. Guvernör Elvira Nabiullina’ya birinci yardımcı olma görevine devam eden Yudaeva Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, tahmin, strateji ve finansal istikrar konularına odaklanacağını belirtti.  

Yudaeva, Eylül 2013’te bankaya katılmasından bu yana para politikasından sorumlu idi. Rusya’nın Kırım’ı ilhak ettiği 10 aydan bu yana, düzenleyici bir krizden diğerine savruldu. Politika yapıcılar para birimini desteklemek için faiz artırımları ve 88 milyar dolar tutarında harcama yaparak acil durum önlemleri aldılar. Putin geçtiğimiz ay krizde yeterince hızlı tepki verilmediği için regülatörü eleştirmişti.