Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Varlık açısından ABD'nin ikinci büyük bankası Bank of America, sabit getirili menkul kıymet işlemlerinden elde ettikleri gelirin azalması ile dördüncü çeyrek karının yüzde 11 gerilediğini açıkladı.

Charlotte, North Carolina merkezli bankadan yapılan açıklamada, net karın geçen yılki 3.44 milyar dolar veya hisse başına 29 sentten, 3.05 milyar dolar ve hisse başına 25 sente düştüğü ifade edildi. Bir takım kalemler dışarıda bırakıldığında kar hisse başına 32 sent olurken, Bloomberg anketine katılan analistlerin ortalama tahmini 31 sent olmuştu.

CEO Brian Moynihan geçen yaptığı konuşmada, işlem gelirlerinin ve düşük faiz oranlarının 4. çeyrek karına zarar verdiğini söylemişti. Son çeyrek, mortgage uzlaşmazlıkları ve Döviz manipülasyonuna ilişkin soruşturmalar geçiren bankanın bu yıl geçirdiği ikinci karlı dönemi oldu.

Boston'daki John Hancock Asset Management analisti Mike Mattioli "4. çeyrekteki işlemler çok iyi değildi. Herkes volatilitenin tradinge yardımcı olduğunu düşünse de, bankalar kısa dönemde pozisyon dışındaydı" dedi.