Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa’nın otomobil satışları, 2014’te artarak 7 yıldan bu yana ilk kez yükseliş gösterdi. Söz konusu yükselişte Renault SA ve Volkswagen AG’nin düşük maliyetli araçlarına olan talep etkili oldu. İki yılın en düşük seviyesinden kademeli yükseliş, satın alıcıların eski araçları değiştirmeleri ile 2015’te devam etmeye hazırlanıyor.

Avrupa Otomobil İmalatçıları Birliği verilerine göre trafiğe kayıtlar, yüzde 5.4 yükselerek 13 milyon otomobile ulaştı. Artış ile ilgili en düşük tahmin PSA Peugeot Citroen CEO’su Carlos Tavares’un yüzde 2’lik tahmini ve en yüksek tahmin ise Renault CEO’su Carlos Ghosn’un yüzde 6 seviyesindeki beklentisiydi.

Otomobil üreticileri, Euro Bölgesi ekonomilerinde büyümenin yavaşladığına yönelik işaretleri ile talebi canlandırmak için 2014’ün son aylarında indirimleri genişlettiler.

Danışma şirketi Ernst & Young’ın Almanya birimi ortaklarından Peter Fuss, “Avrupa otomobil piyasası düşük seviyelerden toparlandı ancak kriz seviyelerinden yavaş bir toparlanma gösteriyor. Geçtiğimiz yıldaki artışın ana nedeni yüksek indirimler ve ucuz finansman idi” dedi.

Aralık’ta satışlar 1 yıl önceye göre yüzde 4.9 yükselerek 997,238 araca ulaştı.