Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

St. Louis Merkez Bankası Başkanı James Bullard, Fed yetkililerinin erken faiz artışına işaret eden ve beklenenden hızlı iyileşen istihdam piyasası ile çok düşük kalan enflasyon arasında kaldıklarını belirtti.

Bullard Chicago'da katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada "Ekonomideki iyileşme enflasyonda yukarı yönlü hareketleri beraberinde getirmedi. Ancak enflasyon tek başına sıfıra yakın faiz politikasına gerekçe olacak kadar düşük değil" dedi.

Fed bu hafta bölgesel ekonomiler ile ilgili yayımladığı raporda, ülkenin çoğunluğunun orta düzeyde büyüme gösterdiğini belirtmişti. 2006'dan bu yana ilk kez gerçekleştirecekleri faiz artışının zamanlamasını değerlendiren politika yapıcıları 26-27 Ocak'ta bir araya gelecek. Fed geçen ay faiz artışı konusunda sabırlı olacağını belirtirken, Başkan Yellen Nisan'dan önce adım atmalarının zor olduğunu söylemişti.

Bu yıl Fed Açık Piyasa Komitesi'nde oy hakkı bulunmayan Bullard "Genel itibariyle iyi gelen büyüme rakamları ve istihdam piyasalarında gerçekleşen ani ve beklenmedik gelişme, daha erken faiz artışına işaret ediyor. Ancak bunun tam aksine, faiz artışına ilişkin piyasa beklentileri ters yönde gelişerek, Komite'nin gelen veriler ile hareket etme özelliğini tartışmaya açtı" açıklamalarında bulundu.