Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Amerikan Başkanı Barack Obama, en varlıklı Amerikalıların yatırımlardan elde ettikleri karı kısıtlayacak ve varlıklarını mirasçılarına bırakmalarını zorlaştıracak yeni vergiler getirmeye hazırlanıyor.

20 Ocak'ta yapacağı Ulusa Sesleniş konuşmasında yeni planı açıklayacağı belirtilen Obama, yüksek öğrenim vergi kredilerini ve çocuk bakımını genişletmek ve çalışan karı kocalar için yeni bir kolaylık sağlamak için 10 yılda 320 milyar dolar kullanacak. Beyaz Saray planın ayrıntılarını Pazar günü yayımladı. 

Washington'da Demokratlar'a yakınlığı ile bilinen Center for American Progress düşünce kuruluşunun mali politika yöneticisi Harry Stein ''Bu orta sınıfın maaş artışındaki yavaşlama sorunun çözmeye yönelik bir vergi indirimi'' dedi.

Obama'nın vergi planı Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Kongre'de muhalefetle karşılaşacak. Kongre'deki politika yapıcılar vergi oranlarını azaltmak ve hedeflenen rahatlamalarda kesintiye gitmek istiyor. İki parti ticari vergiler konusunda uzlaşmaya yakın olsa da, henüz bir anlaşma sağlanmış değil.