Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile Kudüs'te bir araya geldi.

Netanyahu, İsrail'e resmi ziyarette bulunan Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile Kudüs'te kaldığı Waldorf Astorya Otelde görüştü.

Görüşme öncesinde basına açıklama yapan Netanyahu, mevkidaşı Abe'yi ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu ziyaret, Japon halkının müthiş yetenekleri ile İsrail halkının yeteneklerini bir araya getirmek için tarihi bir fırsattır. Ekonomi, teknoloji ve diğer alanlarda işbirliğimizin arttırılmasını umuyorum" diye konuştu.

Abe ise yaptığı açıklamada, "Netanyahu'nun geçen yıl Japonya'ya yaptığı ziyaretin ardından ikili ilişkilerimizde istikrarlı bir gelişme görüyoruz. Ortak çalıştığımız alanlar arasında ekonomi, ikili ilişkileri geliştirmek için en yüksek potansiyele sahip" dedi.

"Bu seferki ziyaretinde yanına İsrail ile ticaret yapan veya yapmak isteyen iş adamları delegasyonunu da aldığını söyleyen Abe, "Bu bağlamda Sayın Başbakanın, Japon iş adamlarının, büyük ve orta ölçekli işletmelerinin ve bağımsız idari organların iş yapma konusundaki büyük arzusunu hissetmesini istiyorum" diye konuştu.

Abe, 2006'dan bu yana İsrail'i ziyaret eden ilk Japonya başbakanı oldu.