Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İngiltere Başbakanı David Cameron, bugün yapacağı bir konuşmada “tam istihdam” sözü verecek ve Muhafazakar Parti’nin Mayıs’ta gerçekleşecek genel seçimin ardından İngiltere ekonomisinin yeniden inşası için en iyisi olduğunu savunacak.

Başbakan, altyapı yatırımları, küçük işletmelerin desteklenmesi için bürokrasinin azaltılması sözlerinin yanı sıra İngilizlerin iş sahibi olmalarını teşvik etmek için göçmenliğin sınırlandırılması, iş dışı imkânların düşürülmesi taahhütleri verecek.

Cameron, konuşmasının ofisi tarafından yayımlanan özet metnine göre, Tam istihdam ekonomik bir terim olabilir ancak bu, insani bağlamındaki anlamına geliyor. Daha çok kasın ve erkeğin normal bir ücret güvencesine sahip olması anlamına geliyor. Bu, siz, aileniz ve çocuklarınızın bir iş sahibi olması anlamına geliyor” şeklinde konuşacak.

Konuşma, 7 Mayıs’ta yapılacak olan seçim için Muhafazakarların temalarını özetleyen serinin ikincisi olacak ve partinin tercih ettiği mücadele alanının ekonomi olması dolayısıyla ekonomiye vurgu yapılmaya devam edilecek.