Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi ekonomisi, tekrar yatırımcıların eleştiri oklarının hedefinde.

Geçtiğimiz 5 seneyi büyüme, yatırımcı güveni ve hatta varlığı için mücadele ile geçiren Euro Bölgesi için bu durum yabancı değil. Son endişeler, politik engellerin kırılmasında başarısız olunması ile bölgenin tekrar resesyon ve krize gireceği üzerinde yoğunlaşırken, yatırımcı, yönetici ve Dünya Ekonomik Forumu’nun Davos’taki yıllık toplantısına hazırlanan politika yapıcıların kaygı listesine ekleniyor.

Yunanistan’da 6 gün sonra gerçekleşecek seçim, iktidarın bir kısmının kemer sıkmanın yeniden müzakere edilmesini hedefleyen bir partiye geçmesi ile sonuçlanabilir.  Ülkenin kurtarılma paketi kemer sıkma önlemlerine dayanıyor. Yunan seçimlerinin sonuçları, Portekiz ve İspanya’daki seçimler için öngörünüm görevi görebilir ve Yunanistan’ın eurodan çıkışı tartışmalarını canlandırabilir.

Öte yandan 2012’deki çalkantıyı etkisiz hale getiren Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, bölgedeki deflasyon tehdidi ve hükümetlerin adım atmak için olan tekliflere direnmeleri ile birlikte tam gelişmiş parasal genişleme için ihtiyaç duyulan sınır ötesi bir fikir birliğini sağlamaya çalışıyor.