Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Virgin Group Yönetim Kurulu Başkanı Richard Branson, 2015 Dünya Ekonomik Forumu’ndan BloombergHT yayınına konuk oldu ve Ekonomi Koordinatörü Özlem Dalga’ya değerlendirmelerde bulundu.

Virgin Group Yönetim Kurulu Başkanı Branson, gelecek yıllarda Türkiye'de farklı yatırımlar yapabileceklerini belirtti. Branson, Avrupa ekonomisinin zor bir dönemden geçtiğini ancak ABD ekonomisinin pozitif bir seyir izlediğini dile getirdi. Avrupa'nın yeni yatırımlar ile istihdamı artışması gerekliliğine vurgu yapan Branson, 2015 yılının yatırım yapmak için elverişli bir yıl olacağını söyledi.

Uydu haberleşmesi konusunda faaliyetlerini artıracaklarını belirten Branson, "Teknoloji alanında 2 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi.

Uzay programını iptal etmediklerini ve faaliyetlerinin devam ettiğini dile getiren Branson, "Kaza sonrası Virgin Galactic rezervasyonlarının yüzde 3'ü iptal edildi" şeklinde konuştu. Branson, "Dünyada internet, cep telefonu erişimine ulaşamayan 3 milyar insan bulunuyor" dedi.