Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:48'de güncellendi)

ABD hisse senetleri, 4 günlük rallinin ardından, United Parcel Service ve Kimberly-Clark gibi şirketlerin beklenti altında kalan kar rakamlarının, merkez bankalarının tüm dünyada büyümeyi destekleyeceği beklentisinin yarattığı özgüveni dengelemesi nedeniyle dalgalı seyrediyor.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saati ile 11:53'te yüzde 0.2 aşağıda seyrediyordu. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.7 yükseldi. Tahvillerdeki ralli, İtalya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizinin ilk kez yüzde 1.5'in altına inmesini sağladı. Euro dolar karşısında yüzde 0.9 zayıflayarak 1.1275 seviyesine geldi. Bakır, en büyük kullanıcı Çin'de imalat sanayinin daraldığını gösteren verinin etkisi ile yüzde 3.3 değer kaybetti.

AMB Başkanı Mario Draghi dün, toplam 1.14 trilyon euroluk (1.3 trilyon dolar) bir varlık alım programı açıkladı ve enflasyonda "sürekli bir ayarlama" olana kadar varlık alımlarının sürdürüleceği taahhüdünde bulundu. Abdullah'ın ardından krallığa getirilen Prens Salman, Suudi Arabistan'ın küresel petrol satışlarındaki payı olan yüzde 20'yi korumak için, muhtemelen selefinin uyguladığı petrol üretim seviyesini korumaya yönelik politikasını sürdürecek. ABD'de bugün açıklanacak olan Aralık ayı ikinci el konut satışları verisinin yükselmesi ve öncü göstergeler verisinin ise gerilemesi bekleniyor.

Cenevre'de Notz, Stucki & Cie.'den Pierre Mouton, "Euro Bölgesi'nin sürdürülebilirliğine ilişkin korkuları gidermek için Draghi'den gelen güçlü taahhüt iyi bir haber," dedi ve "Bankacılık sistemine sağlanan likidite kredi koşullarını ve buna bağlı olarak ekonomik büyümeyi iyileştirmeli. Bu durum hisse senetlerine yarayacak. AMB'nin QE'nin zaman çerçevesi ve büyüklüğünü açıklaması çok olumlu. Yatırımcılar en azından önümüzdeki 18 ay boyunca AMB'den yardım alacaklarını biliyor" şeklinde görüş bildirdi.

(19:48'de güncellendi)