Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu üyesi Ignazio Visco, AMB’nin varlık alım programının Eylül 2016’ya kadar enflasyon hedeflerine ulaşılmamış olunması halinde bu tarihten sonra da devam edeceğini söyledi.

Visco, katıldığı Dünya Ekonomik Forumu'da (WEF) Bloomberg Televizyonu'ndan Francine Lacqua ve Guy Johnson'a verdiği röportajda, "Açık uçluyuz. Hedefimize ulaşmada zorluklar olduğunu görürsek devam etmek zorundayız" dedi.

AMB Başkanı Mario Draghi Perşembe günü yaptığı açıklama ile Eylül 2016’ya kadar ülke tahvilleri dahil olmak aylık 60 milyar euro (68 milyar dolar) tutarında üzere varlık alımları yapılacağı taahhüdünde bulundu. Draghi, varlık alımlarına “enflasyonda sürdürebilir bir yükseliş görülene kadar” devam edileceğini sözlerine ekledi. Parasal genişleme paketi, bölgeye likidite sağlayarak ve yatırımcıları riskli varlıklara yönlendirerek Euro Bölgesi’nde oluşabilecek bir deflasyonal sarmalı uzaklaştırmayı amaçlıyor.

Euro kararın ardından 11 yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesinde geriledi. Euro yüzde 0.2 gerileyerek Frankfurt saati ile 08:50’de 1.1341 dolardan işlem gördü.

Visco, “Döviz kuru, para politikası için bir hedef değil ancak portfolyonun yeniden dengelenmesinin para arzını artırması ile önemli bir kanal” dedi.