Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Yunanistan için bir borç indiriminin masada olmadığını belirtti ve 2020’ye kadar sürecek olan faizsiz Avrupa yardım kredileri dolayısıyla kamu maliyesinde önümüzdeki 5 yılda sıkıntı olmayacağını söyledi.

Avrupa Maliye Bakanlarının Brüksel’de gerçekleştirdikleri iki günlük toplantının ardından gazetecilere konuşan Schaeuble, Yunanistan’ın Avrupa kreditörleri için durumun Syriza lideri Alexis Tsipras’ın 25 Ocak’ta seçimleri kazanmasına rağmen Aralık ayındaki son toplantılarından bu yana değişmediğini dile getirdi.

Schaeuble, “Yunanistan açığını düşürmede, ekonomik büyüme verilerinde ve program tasarlandığı sırada varsayılandan daha önemli bir fazla başarmada daha iyi sonuçlara ulaştı.  Borç affetme sorusu oluşmuyor” dedi.

Schaeuble ayrıca Kasım 2012’de Euro Bölgesi maliye bakanları tarafından yapılan anlaşmanın Yunanistan’ın çıkarı için öngördüğü ek önlemlerin şu an uygulanamayabileceğini söyledi. Schaeuble, “Yunanistan borcunu iki yıl önceki IMF tahmininden hızlı düşürüyor ve ekstra bir rahatlamaya ihtiyacı yok” dedi.