Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, bazı bankaların hisse senetlerine yatırım yapan kredi ürünlerine kaldıracı düşürmesinin ardından hisse senetlerine akışların yavaşlayacağı endişesi ile düşüşü 2. güne taşırken, gösterge endeks 1 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Industrial & Commercial Bank of China Ltd. ve China Life Insurance Co., en az yüzde 1.7 düşüş ile finans hisselerindeki kayıplara öncülük etti. Shaanxi Coal Industry Co., enerji hisselerinin gerilemesi ile yüzde 5.9 geriledi. Poly Real Estate Group Co. yüzde 3.4 değer kaybederek inşaatçılardaki düşüşleri hızlandırdı.

Şanhgay Bileşik Endeksi yüzde 0.8 gerileyerek yerel saat ile 11:30’da 3,324.96 puana geldi. Yatırımcılar, şemsiye krediler olarak bilenen yapılar yoluyla borçlanarak ralli yapan hisse senetlerine yönelik iddialarını artırdılar. Securities Times’ın haberine göre China Everbright Bank Co. gelecek haftadan itibaren fonlama risklerini düşürmek amacıyla şemsiye krediler için kaldıraç oranını 1:2.5’ten yüksek olmamak kaydı ile indirecek.  

Şanghay’daki Zheshang Securities Co. stratejistlerinden Wang Weijun, “Görünen o ki düzenleyiciler hisse senedi piyasasını sakinleştirmek için kaldıracı düşürmek istiyorlar. Düzeltmeye yönelik baskı artıyor” diye konuştu.