Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "İşin özü şu, kıdem tazminatı uygulaması, şu andaki uygulama, sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır" dedi.

Çelik, Ankara Palas'ta düzenlenen ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı "Güçlü ve Dengeli Büyüme İçin Yapısal Dönüşüm 10. Kalkınma Planı" basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çalışma hayatının önemli konu başlıklarından birisinin kıdem tazminatı olduğunu belirten Çelik, bunun, hükümet olarak tarafların uzlaşısını esas alan, rafta tuttukları ama sosyal taraflarla da sürekli konuştukları bir konu olduğunu ifade etti.

Çelik, "İşin özü şu, kıdem tazminatı uygulaması, şu andaki uygulama, sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır" şeklinde konuştu.

- 505 işçi başvurdu-

Bakan Çelik, 505 işçinin kıdem tazminatlarını alamadıkları için dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvuruda bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bunun bir çok örnekleri var, bir günde bize gelen bir talep. Bunun sürdürülebilir yönü yoktur. Amaç bütün işçilerin bu haktan yararlanmasını sağlayacak bir düzenlemeyi getirmektir. Hükümetimizin burada kesinlikle 'işçilerimizin bir hak kayıpları' şeklinde bir değerlendirmesi ne programımızda ne söylemimizde ne eylemimizde söz konusu değildir. Şu anda taraflarla görüşmelerimiz devam ediyor. Umuyorum ki diyalog çerçevesinde uzlaşıyla, hatta seçimlere kadar çözme gayreti içinde olacağız. Tüm çalışanlar açısından son derece önemli bir adım diye düşünüyorum."

AA