Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, şirket karlarının tüketici ve ham madde şirketlerinin hisselerini güçlendirmesi ile birlikte, Dow Jones Endeksi'nin yaklaşık bir yılın en hızlı iki günlük kaybını yaşamasının ardından değer kazandı.

Alımlar öğleden sonra, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'ndeki enerji üreticilerinin yüzde 2'lik kaybı geri almasını ile birlikte hız kazandı. Boeing Co. ve McDonald's Corp. yüzde 5'in üzerinde ralli yaparak büyük şirketlerin yükselişlerini hzılandırdı. Dow Jones Chemical Co., karının tahminleri aşmasının desteği ile, yüzde 4.6 tırmandı ve son bir yılın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. Herman International Industries Inc., tahminini yükseltmesinin ardından, yüzde 24 değer kazanarak 2005'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Amazon.com Inc., satış ve karının tahminlerden daha iyi çıkması ile birlikte, geç işlemlerde yüzde 7.7 prim yaptı.

S&P 500 Endeksi, erken saatlerdeki yüzde 0.7'lik kaybını geri aldı ve yüzde 1 yükselerek günü 2,021.25 puandan tamamladı. Endeks Ocak ayında yüzde 1.8 kaybetti ve son bir yılın en hızlı aylık kaybını gerçekleştirmeye yöneldi. Dow Jones Endeksi 225.48 puan ya da yüzde 1.3 yükselerek 17,416.85 puandan kapandı. Endeks önceki iki seansta yüzde 2.8 kaybetti.

Bethlehem, Pennsylvania'da McQueen, Ball & Associates'in şef yatırım yetkilisi Bill Schultz, "Dün görülen bir ferahlama rallisiydi," dedi ve "Karlar güçlü çıktı ve bu durum, güçlü yavaşlama korkusularının insanların son iki günde endişe ettiği kadar hızlı olmayabileceğini işaret ediyor" şeklinde görüş bildirdi.