Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Teniste sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ta tek erkeklerde gülen isim Sırp Novak Djokovic oldu. Djokovic finalde İskoç raket Andy Murray'i 3-1 mağlup ederek Melbourne'deki beşinci zaferine imza attı. 

Murray'i 7-6, 6-7, 6-3 ve 6-0 ile geçen Djokovic finalin ilk üç setinde zorlansa da, son seti 6-0 kazanmasını bildi. Sırp raket özellikle ikinci ve üçüncü setin başında kortta hareket etmekte zorlanır gibi görünse de, daha sonra toparlanarak çok önemli olan üçüncü seti 6-3 ile aldı.

Djokovic böylece Avustralya'da 5., toplamda ise 8. grand slam zaferine ulaşarak önemli bir başarıya imza attı. Erkekler tenisinde en çok grand slam kazanan isim 17 galibiyetle İsviçreli Roger Federer. Federer'i 14 zaferle İspanyol Rafael Nadal ve emekliye ayrılan Pete Sampras takip ediyor. 

Avustralya Açık'ta tek kadınlarda zafere ulaşan isim ise Amerikalı raket Serena Williams oldu. Finalde Rus Maria Sharapova'yı yenen Williams, toplamda 19. grand slam zaferine ulaşmış oldu. Kadınlar tenisinde en çok zafere ulaşan isim ise 22 grand slam ile Alman Steffi Graf.