Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası yatırımları artırmak için teşvik sistemi ve vergi uygulamalarını iyileştirecek yeni bir çalışma yapacaklarını, ayrıca yatırımcıların sıkça dile getirdikleri mevzuattaki "gri alanları" gidereceklerini bildirdi. 

Şimşek yaptığı açıklamada, ülkedeki yabancı yatırımcıların, faaliyetlerini güven ve istikrar içinde sürdürmelerinin, öncelik verdikleri konuların başında geldiğini söyledi. Doğrudan yatırım girişlerinin artması için bugüne kadar önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Şimşek, Maliye Bakanlığı bürokratlarının, tüm bu konular için Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) üyeleriyle önemli toplantılar gerçekleştirdiğini ifade etti. 

Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu ve Londra'da da çok sayıda uluslararası yatırımcıyla görüşüldüğünü anlatan Şimşek, şunları kaydetti: 

"Yatırımcıların ülkemizde güven ve istikrar içinde faaliyetlerini sürdürmelerini istiyoruz. Bunun için iş adamlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla birçok vesileyle bir araya geliyor, onların sorunlarını dinliyoruz ve gereken adımları atıyoruz. Bu çerçevede, ülkemizde yabancı yatırımcıların önünü daha da açmak için YASED üyeleriyle de verimli bir toplantı yaptık. Söz konusu yatırımları artırmak için teşvik sistemi ve vergi uygulamalarını iyileştirecek yeni bir çalışma yapacağız. Ayrıca, yatırımcıların sıkça dile getirdikleri mevzuattaki 'gri alanları' da gidereceğiz." 

Maliye Bakanı Şimşek, söz konusu toplantılarda, uluslararası yatırımcılar için önem taşıyan Ar-Ge teşvikleri, hukuki öngörülebilirlik ve yurtdışı kazançlar ile çifte vergilendirmeyi önleme anlaşma uygulamalarının da gündeme geldiğini, bu konularda da gereken adımların atılacağını belirtti.

AA