Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, petrol fiyatlarının 1 ayın zirvesine ulaşmasının ardından enerji hisselerinin yükselmesi ve lastik üreticileri, hava yolu ve gemicilik şirketlerinin gerilemesi ile kazanç ve kayıplar arasında dalgalanıyor.

Japonya’nın en büyük petrol üreticisi Inpex Corp. yüzde 7.1 prim yaptı. Bridgestone Corp., yükselen petrol fiyatlarının lastik üreticileri için maliyetlerin artması tehdidi oluşturması ile yüzde 3 geriledi. Japan Airlines Ltd. yüzde 3.4 değer kaybetti. Sony Corp., Credit Suisse Group AG şirketin oyun işletmesinin gücüne atıfta bulunarak fiyat hedefini artırmasının ardından yüzde 1.6 prim yaptı.

Topix endeksi yüzde 1 gerileyerek Tokyo saati ile 13:03’te 1,394.50 puana geldi ve yüzde 0.5’lik bir yükselişi tersine çevirdi. Nikkei 225 Stock Average yüzde 1 düşüş ile 17,376.26 puan oldu. Petrol, dün iki haftanın düşüğünden yüzde 2.8 ralli yapmasının ardından kazançları genişletti. Yen dolar karşısında yüzde 0.4 güçlenerek 117.06 yenden işlem gördü.

Tokyo’daki Tokio Marine & Nichido Fire Insurance Co. portfolyo yöneticilerinden Yusuke Kuwayama, “Petrol fiyatlarından tabanı görmeye başladık ve bu durum ABD hisselerini ve ardından Japonya hisselerini istikrarlaştırıyor. Piyasa tüm negatif petrol haberlerini sindirmiş görünüyor” dedi.