Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, yeni hükümetin ekonomik canlanma planlarına yönelik önerisinde, ülkelerinin borç yükünü düşürmenin Almanya için en iyi seçenek olduğunu söyledi. 

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ve Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ile görüşmek için gittiği Almanya'da Die Zeit gazetesine verdiği röportajda "Eğer borç sorununu çözemezsek Almanya daha fazlasını ödeyecek" diyen Varoufakis, ancak o zaman verilen parayı geri ödeyebileceklerini ifade etti. 

Varoufakis "Borçların silinmesini kabul etmek mümkün görünmese de, borç yükünü miktara dokunmadan azaltabiliriz. Önerim ekonomik büyüme ile faiz ödemeleri arasında bağ kurmak" ifadelerini kullandı. Atina hükümetinin tahvil ihalesi Temmuz 2006'dan bu yana en düşük faizde gerçekleşti. 

Yunanistan'da gösterge endeks Atina Borsası yerel saat ile 12:15'te yüzde 1.8 gerilerken, 10 yıl vadeli tahvilin faizi 31 baz puan artışla yüzde 9.8 düzeyinde. 

Varoufakis'in Almanya ziyaretinin yanısıra, Başbakan Alexis Tsipras Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile bu sabah Brüksel'de bir araya geldi.