Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Dünya Bankası, İstanbul'da "Küresel Ekonomik Beklentiler 2015: Mali Hareket Alanı Yaratmak ve Kullanmak" başlıklı bir konferans gerçekleştirecek.

TÜSİAD açıklamasına göre, 6 Şubat'ta düzenlenecek toplantıda Dünya Bankası tarafından hazırlanan, konferansla aynı adı taşıyan rapor kamuoyuna açıklanacak.

2015 yılına ilişkin beklentilerin yanı sıra mali politikaların ekonomik aktiviteyi desteklemeye etkisi ve petrol fiyatlarındaki düşüşün incelendiği "Küresel Ekonomik Beklentiler 2015: Mali Hareket Alanı Yaratmak ve Kullanmak" raporu, Dünya Bankası Kalkınma Çalışmaları Grubu Direktörü Ayhan Köse tarafından sunulacak.

Açıklamaya göre, konferansın açılış konuşmaları Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Martin Raiser ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes tarafından yapılacak.

Konferansta ayrıca, Dünya Bankası Ticaret ve Rekabet Programı Türkiye Yöneticisi Jose Guilherme Reis'in moderatörlüğünde raporun tartışılacağı bir panel düzenlenecek. Panelde, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) Uzmanı Dr. Zümrüt İmamoğlu, Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Yılmaz ve Ekonomist/Köşe Yazarı Atilla Yeşilada değerlendirmelerde bulunacak.

AA