Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Amerikan otomobil üreticisi General Motors'un karı, dördüncü çeyrekte otomobil satışlarının artmasıyla analist beklentilerini aştı. Dünyanın en büyük ilaç şirketlerinden biri olan Merck & Co. da beklentinin üstünde kar açıkladı.

Amerika'nın en büyük otomobil üreticisi general motors'un 4'üncü çeyrekte karı, otomobil satışlarındaki artışın etkisiyle beklentileri aştı.

Şirketin düzeltilmiş hisse başına karı 1,19 dolar oldu. Analistlerin beklentisi, şirketin hisse başına 89 sent kar etmesi yönündeydi. Şirketin gelirleri ise söz konusu dönemde 39.6 milyar dolarla analistlerin 40 milyar dolar olan beklentisinin altında gerçekleşti.

Dünyanın en büyük ilaç şirketlerinden biri olan Merck & Co.'nun düzeltilmiş karı 2.5 milyar dolar yani hisse başına 87 sent oldu ve 86 sentlik beklentinin hafif üzerinde gerçekleşti.

Merkezi New Jersey'de bulunan şirketin gelirleri ise yüzde 7.4'lük düşüşle 10.5 milyar dolar oldu. Şirket, 2015 yılı için kar ve satış tahminlerinin beklentilerin altında kalacağını duyurdu.