Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisselerinin çoğu, yatırımcıların kurumsal kar açıklamalarını değerlendirmesi ve Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) Yunanistan’ın kurtarma paketi kurallarını sıkılaştırması ile geriliyor

Hitachi Ltd., operasyon karının analist beklentilerinin altında gelmesinin ardından Topix endeksindeki en büyük düşüş göstererek yüzde 9.6 geriledi. Toyota Motor Corp., yıllık kar tahminini beklentilerin altında yükseltmesinin ardından yüzde 0.7 değer kaybetti. Japonya’nın en büyük petrol üreticisi Inpex Corp., petrolün dün New York’ta gerilemesinin ardından yüzde 3 düşüş kaydetti. Sony Corp., 7 yılın en iyi çeyrek dönemlik operasyon gelirini kaydetmesi ile yüzde 13 yükseldi.

Topix endeksi yüzde 0.2 gerileyerek Tokyo saati ile 13:01’de 1,413.60 puan oldu. Endekste yükselen her hisse senedi için yaklaşık iki hisse senedi geriledi. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.7 düşüş ile 17,548.40 puana geldi. Euro ve ABD hisseleri, AMB’nin Yunan bankalarına kredileri sınırlandırmasının Euro Bölgesi’nin istikrarı ile ilgili endişeleri derinleştirmesinin ardından geriledi.