Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan, Maliye Bakanı Yanis Varoufakis’in ana muhalifi olan Alman mevkidaşı Wolfgang Schaeuble ile görüşmesi öncesinde Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) ülke üzerindeki baskıyı artırmasının ardından kemer sıkma karşıtı tutumunu koruyor.

Varoufakis ile Schaeuble görüşmesi Berlin saati ile 12:30’da gerçekleşecek. Yunanistan, AMB’nin ülkenin finansal sistemine sağlanan kredilere erişimini kısıtlaması ile kritik öneme sahip bir fonlama damarını kaybetti. AMB’nin kararı, 10 günlük hükümet üzerinde Euro Bölgesi’nde kalmak için Almanya öncülüğündeki kemer sıkma taleplerinin kabul edilmesi yönündeki baskıları artırdı.

Maliye Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Yunan halkının oyları tarafından onaylanan Yunan hükümeti sosyal kurtuluş programı hedefleri ile ilgili tereddütsüz tavrını sürdürüyor.  Program amacının Yunan ekonomisindeki krize son verecek bir Avrupa politikası ortaya koymak olduğunu belirtildi.

Başbakan Alexis’in bugün Atina’da parlamentonun bir araya gelmesyle birlikte kanun yapıcılar ile görüşmesi bekleniyor. Tsipras finansal yardımın koşullarını ihlal eden emekli aylıklarının ve ücretlerin yükseltilmesi taahhütlerini sürdürürken, ülke borçunun silinmesine yönelik talebini geri çekti.