Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Türk Telekom Grubu, operasyonel ve finansal sonuçlarını açıkladı.

Gruptan yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom'un konsolide gelirleri yıllık yüzde 3,7 artış göstererek 13,6 milyar liraya yükseldi.

Konsolide bazda faiz amortisman vergi öncesi karı (FAVÖK) 5 milyar lirayı aşan Grubun yatırım harcamaları 2,1 milyar lira olarak gerçekleşti.

Toplam geniş bant abone sayısı 7,6 milyona ulaşan Grubun yüksek hızlı genişbant abone sayısı 1,1 milyonu aştı.

Grubun mobil segmentte faturalı abone tabanı yüzde 48'e yükselirken, toplam mobil abone sayısı yıllık 1,8 milyon artış ile 16,3 milyona ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Üstyöneticisi (CEO) Rami Aslan, Türk Telekom Grubunun 2014 yılını sağlam operasyonel ve finansal sonuçlar elde ederek ve önemli organizasyonel değişiklikler yaparak tamamladığını belirtti.

Aslan, "Operasyonel olarak mobil ve geniş bantta müşteri tabanımızı genişletmeye devam ederken sabit sesteki kaybı da azalttık. Finansal olarak yatırımcılarımız ile paylaştığımız gelir, FAVÖK ve yatırım giderine dair beklentilerimizi gerçekleştirdik. Organizasyon tarafında ise destek fonksiyonlarımızı birleştirerek ve bireysel ve kurumsal iş birimleri yaratarak fonksiyonel entegrasyonumuzu tamamladık" ifadesini kullandı.

AA