Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, ekonomik yavaşlamanın derinleştiği ve yeni hisse senedi satışlarının sermayeyi var olan hisselerden uzaklaştıracağı endişeleri ile geriliyor. Gösterge endeks Mayıs ayından bu yana en uzun süreli haftalık kayıp dönemini kaydetmeye hazırlanıyor.

Huadian Power International Corp. Şanghay’da yüzde 4.5 gerileyerek kamu hizmeti şirketlerindeki düşüşlere öncülük etti. Inner Mongolian Baotou Steel Union Co. emtia üreticilerindeki gerilemeleri hızlandırdı. Poly Real Estate Group Co.’nun düşüş göstermesi ile gayrimenkul endeksi yüzde 1.8 geriledi. Great Wall Motor Co. araç satışlarının Ocak ayında bir yıl önceye göre yüzde 26.5 yükselmesinin ardından yüzde 6.5 prim yaptı.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.4 gerileyerek yerel saat ile 13:10’da 3,093.49 puan oldu ve bu haftaki kayıpları yüzde 3.7’ye taşıdı. Çin’in imalat sanayi ve hizmet sektörü göstergeleri ekonomik görünümün kötüleştiği sinyali verdi. 24 şirket ilk halka arzlarda hisse senedi satışları gerçekleştirmeye hazırlandı.  

Şanghay’daki Shenwan Hongyuan Group Co. Çin hisse senedi satış ve işlem direktörü Gerry Alfonso, “Zorunlu karşılık oranındaki indirimin ardından ekonomik temellerde bir değişiklik olmadı” dedi.

CSI 300 Endeksi yüzde 1 gerilerken, Şanghay’da Hang Seng Enterprises endeksi yüzde 0.6 düşüş gösterdi. Hang Seng Endeksi yüzde 0.2 aşağı yönlü hareketlendi.